Koel- en vriescellen

Koel- en vriescellen

Onze koelcellen en vriescellen kunnen in elke maat worden opgebouwd, met een standaard inwendige modulemaat van 30cm. De panelen die hiervoor gebruikt worden zijn beschikbaar in verschillende soorten materiaal, zoals witte plastisol en geslepen of geciseleerd roestvrijstaal. 
 

  • koelcel.jpg

Hoe werkt ons systeem:

 

1. Op maat

Met ons systeem kunen koel- en vriescellen in elke maat worden opgebouwd. De cellen worden samengesteld uit afzonderlijke tussenpanelen en doorlopende hoekpanelen. Dat maakt het systeem tot een zeer flexibel maat systeem. De koel- en vriescellen kunnen daardoor in vrijwel iedere ruimte worden gemonteerd en zijn later zonder problemen altijd te verplaatsen en uit te breiden. Het systeem is gebaseerd op een standaard inwendige moduulmaat van 30 x 30 x 30 cm (lxbxh). De inwendige maten van een de koel- of vriescel bedragen minimaal 120 x 180 cm en kunnen onbeperkt oplopenmet veelvouden van 30 cm. Indien nodig kunnen ook panelen in afwijkende maten worden vervaardigd. Dat maakt het mogelijk om elke ruimte optimaal te benutten, zonder dat u blijft zitten met loze ruimten tussen de cel en de muren en het plafond van uw gebouw.
En ook als het gaat om de uitvoering van de panelen, kunnen wij tegemoet komen aan uw wensen en eisen. Roestvrij staal en wit plastisol zijn voor ons de meest gangbare toepassingen.

 

2. Snelle en secure montage, optimale isolatie

Door toepassing van de  "tapse inklemmethode" is het correct en stabiel monteren van de panelen eenvoudig en gaat zeer snel. De montage gebeurt van binnen uit. Een speciale montagesleutel is het enige gereedschap dat daarbij nodig is. Het systeem is opgebouwd uit polyurethaan geschuimde sandwich-panelen in 3 isolatiedikten: 80, 120 en 160 mm. Voor de hoekverbindingen tussen de wanden, plafond en vloer van de cel, gebruiken wij speciale doorlopende hoekpanelen. De celwanden staan op de celvloer en het celplafond ligt op de wanden. Het resultaat: een cel met een bijzonder stabiele constructie met een optimale isolatiewaarde. Dat zorgt voor een lager energieverbruik. Deze koel- en vriescellen werken dus ook kostenbesparend.

 

3. Tapse inklemmethode: kwaliteit door technisch vernuft

De profielen (messing en groef) van de panelen passen perfect in elkaar. Bovendien worden de panelen voorzien van afdichtingsband. Dat maakt de verbinding tussen de panelen onderling absoluut dicht. De verbinding van de panelen worden geborgd met ingeschuimde kunststof penhaak sloten. 

 

4. Vloeren voor elke toepassing

De standaard vloer is aan de onderzijde voorzien van 1 mm dik gegalvaniseerd staalplaat en aan de bovenzijde van Hexa, een uitmuntende multiplex van berkhout, voorzien van een kunststof toplaag. Deze vloer wordt bij normale belasting het meest toegepast.  
 

5. Deuren: de keus is aan u

Deuren zijn vitale onderdelen van elke koel- of vriescel. Wij leveren een uitgebreid assortiment deuren voor uiteenlopende toepassingen en in verschillende maten, waaronder draai-, schuif-, en pendeldeuren, al dan niet electrisch bediend. En naast deuren in standaard afmetingen kunnen op verzoek ook afwijkende maten worden vervaardigd. Ook bepaalde extra voorzieningen zijn mogelijk, zoals geïsoleerde beglazing in de deur of volledig glazen deuren (bijvoorbeeld voor supermarkten).

 

6. Montage

Elke koel- of vriescel komt in onderdelen bij de klant binnen, en wordt door onze vakkundige monteurs ter plaatse opgebouwd. De opbouwtijd is uiteraard afhankelijk van de grootte van de cel, en zal veelal binnen enkele uren gereed zijn.  

Informatie aanvragen

Gebruik onderstaand formulier wanneer u vragen heeft over dit product. U kunt ons ook altijd bellen.