Nieuws

Nieuws

Vanuit het heelal zie je pas hoe kwetsbaar de aarde eigenlijk is ~ Andre Kuipers.

Op uitnodiging van ABN Amro hebben wij een zeer inspirerende lezing mee mogen maken waarbij astronaut André Kuipers alles vertelde over zijn ruimtereizen.  De achterliggende boodschap: We moeten voorzichtig met onze aarde omgaan. Wij mensen hebben allemaal het gevoel dat de aarde enorm groot is, bijna oneindig. André Kuipers besefte zicht vanuit de ruimte dat de aarde eigenlijk slechts een heel klein onderdeel van het heelal is. Een heel klein stipje tussen alle andere planeten. ‘Vanuit het heelal zie je pas hoe kwetsbaar de aarde eigenlijk is’.

Vanuit de ruimte kunnen er met allerlei geavanceerde technieken en apparatuur enorm veel metingen en observaties gedaan worden om bijvoorbeeld ontbossing en erosie in kaart te brengen, maar ook het gat in de ozonlaag en de opwarming van de aarde is meetbaar vanuit de ruimte.

Deze laatste twee problemen zijn ook bekend in de koeltechniek. Koudemiddelen die vroeger gebruikt werken, de zogenoemde CFK’s, zorgden voor aantasting van de ozonlaag. Gelukkig is er in het Protocol van Montreal in 1987 afgesproken dat het gebruik van deze koudemiddelen beperkt en uiteindelijk verboden moest worden. Hiervoor in de plaats zijn nieuwe koudemiddelen gekomen: de HFK’s. Dit heeft tevens een nieuw probleem met zich meegebracht: De HFK’s zijn grote veroorzakers van het broeikaseffect. 

Ook hier wordt qua Europese regelgeving steeds meer tegen opgetreden, zoals met de nieuwe F-gassen verordening. Installaties met HFK’s mogen alleen nog door gecertificeerde bedrijven ingekocht en verkocht worden. Uiteraard is Assumburg Koeltechniek in bezit van het Bedrijfscertificaat F-Gassen. Wij zorgen ervoor dat er op de juiste manier met de HFK’s wordt omgegaan en dat emissie van koudemiddelen wordt voorkomen.

Zeer belangrijke onderwerpen in de koeltechniek zijn vandaag de dag dan ook de nieuwste (natuurlijke) alternatieven op de HFK’s. Op dit gebied is Assumburg Koeltechniek vanaf het begin vooruitstrevend geweest. Zo hebben wij als een van de eersten in Nederland,  in samenwerking met onze Zweedse partner Green & Cool, een volledig transkritische boosterinstallatie compleet werkend op natuurlijk koudemiddel CO2 geïnstalleerd.

Deze eerste installatie, inmiddels een paar jaar geleden, was slechts het begin. Steeds meer supermarkten gaan over op koelinstallaties die volledig op CO2 draaien. Dit is een goed teken. Als voorbeeld: CO2 heeft slechts een GWP (Global Warming Potential) van 1, terwijl bijvoorbeeld R507a een GWP van 3300 heeft. Oftewel: Het broeikaseffect van R507 is 3300 keer sterker dan dat van CO2.

Inmiddels hebben wij al vele CO2 installaties geleverd en geïnstalleerd. Wij blijven ons op dit gebied constant ontwikkelen. Onze monteurs zijn op de hoogte van de nieuwste technieken door het volgen van bijvoorbeeld CO2 trainingen van Green & Cool. Constant blijven wij op zoek naar de beste oplossingen, want ook wij zijn vóór duurzaamheid en milieubewustzijn. Om in de woorden van André Kuipers te spreken: We hebben met z’n allen maar één aardbol, en daar moeten we zuinig op zijn.

Meer lezen over koelen met CO2? Klik dan hier >>

Op onderstaande foto André Kuipers met Cor Jongejans (oprichter Assumburg Koeltechniek).

Diverse occassions online

Wij hebben regelmatig showroommodellen, beursmodellen en 2dehands koel- en vriesmeubelen in de aanbieding. Momenteel hebben wij o.a. diverse stekkerklare koeleilanden, stekkerklare wandkoelingen in verschillende lengtes, een wandkoeling voor separate machine en rekwerkstellingen voor gebruik in bijvoorbeeld een koelcel of vriescel.

Bekijk hier al onze occassions >>

magazijn1-2.jpg
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12