Nieuws

Nieuws

Uit de oude doos: 1985

Noord-Hollands Dagblad - vrijdag 11 oktober 1985

Firma verhuist naar Westerwerf
Fonkelnieuw pand voor Assumburg Koeltechniek

UITGEEST- De bouwnijverheid op het Uitgeester industrieterrein Westerwerf is niet te stuiten. Momenteel wordt onder mer hard gewerkt aan een nieuwe bedrijfsloods voor Assumburg Koeltechniek, een firma die bijna vijf jaar geleden werd gestart door Cor Jongejans. Over een maand wil hij de hal dicht hebben en in december hoopt hij zijn woning achter de loods te kunnen betrekken. ,,We zitten toch fantastisch op Westerwerf? Het is hier een komen en gaan van mensen en he tbedrijfsterrein is centraal in Noord-Holland, ons verspreidingsgebied, gelegen," zegt Jongejans enthousiast. De loods zal bestaan uit een showroom, werkplaats, opslagruimte en - op de eerste verdieping - een kantoor. 

In januari 1981 richtte Cor Jongejans Assumburg op omdat hij na zijn diensttijd niet meer terug kon komen bij zijn oom Jongejans, die onder z'n eigen naam een koeltechniek bedrijfs in Uitgeest runt. ,,Ik wilde natuurlijk werken en als er niets is dan moet er toch iets gemaakt worden,'' zegt Cor nu. De eerste vijf jaar was zijn firma gevestigd in een aantal bedrijfshallen van Zonjee Stokkenfabriek in Uitgeest, terwijl het telefoon- en postadres in Zaandam was gelegen. ,,Maar nu is het tijd om een eigen stek in te nemen. Het is neit leuk om altijd op het terrein van een ander te zitten. Bovendien zit er steeds meer groei in ons bedrijf.''

Grote klanten
Die groei wordt onder andere duidelijk uit het feit dat de firma enkele maanden gelegen voor wat betreft de administratieverwerking op computers is overgegaan. Bovendien kan Assumburg bogen op een uitdijend personeelsbestand. Jongejans begon vijf jaar geleden alleen, maar nu heeft hij reeds drie man in vaste dienst. Geen wonder want hij heeft een aantal flinke klanten kunnen aantrekken, zowel in de levensmiddelen branche als in de industrie. ,,We leveren koelmeubelen en anderszins installaties aan de Vomar, terwijl we de airconditioning van bijvoorbeeld Wessanen en ZBB in Zaanstad in onderhoud hebben.

Luchtkoeling is ene belangrijk facet van ons bedrijf, omdat er ongeveer 40% van de omzet vandaan komt. Voorts plaatsen we veel op maat gemaakte koelwerkbanken en koelcellen. Een voordeel is natuurlijk dat we naast de koeltechnische kant ook de elektrische installatie voor ons rekening nemen, " Licht Jongejans zijn succes toe.

Tweedehands
Naast nieuwe koelwandmeubelen, -toonbanken en 'vrieseilanden' levert Assumburg ook veel tweedehands systemen. ,,Maar niet in de particuliere sfeer,'' haast hij zich te zeggen.

Het nieuwe bedrijfspand is gesitueerd tussen de Ridder en Scholten in. Het meet 17 bij 25 meter en is 7 meter hoog. Een gedeelte van de loods krijgt een tweede verdieping, waar in ieder geval het kantoor wordt gevestid. Achter de hal, die door aannemerij Martens en staalconstructiebedrijf Bezo wordt neergezet, wordt een stopwoning gebouwd voor Jongejans. ,,Of  de uitbreiding ook een verdere groei van het personeelsbestand zal inhouden, staaat nog te bezien. Waarschijnlijk moeten we wel iemand hebben voor de administratieve zaak,'' besluit de jonge ondernemer.

Foto: Cor Jongejans in de (toekomstige) deuropening van de nieuwe loods voor Assumburg Koeltechniek. 


 

 

krantenknipsel_1985.png

Volg ons ook op Social Media!

Wist u dat Assumburg Koeltechniek ook al enige tijd actief is op Social Media? Hier houden wij u graag op de hoogte van mooie projecten, productinnovaties en nieuwtjes.
Volgt u ons ook?

Facebook

Twitter

LinkedIn

social-media.jpg
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11